Agenda

Zaterdag 30 maart 2019 20.00 uur

Creole Clarinets met Thomas L' Etienne en Uli Wunner

De kern van de Creole Clarinets bestaat uit Thomas L’Etienne en Uli Wunner. Ondanks hun geografische uitersten, Hamburg versus München, zijn ze al heel lang goede vrienden. Publiek en critici verwijzen wel naar hen als "de tweeling" en de pers noemt hun samenspel wel "telepathisch".

 

Thomas en Uli spelen zowel clarinet als saxofoon (tenor resp. alto). Hun spel wordt sterk beïnvloed door de Creoolse school uit New Orleans. Frequente en lange reizen naar de stad aan de Mississippi (New Orleans was Thomas l'Etienne tweede woning voor bijna 20 jaar), hebben hen in nauw persoonlijk en artistiek contact gebracht met de huidige New Orleans muziek scene. De muziek van de Crescent City is een geïntegreerd onderdeel van hun repertoire.

Zo’n 10 jaar geleden zijn beiden ook gegrepen door de traditionele Braziliaanse Choro’s. De Choro muziek wordt ook wel de "New Orleans jazz van Brazilië” genoemd. Thomas woont dan ook 3 maanden per jaar in Rio de Janeiro. Inmiddels zijn meerdere CD’s door hen opgenomen met deze muziek, waaronder opnames gemaakt in Brazilië met lokale musici.

 

De creatieve verscheidenheid van de muziek, de virtuositeit van hun spel en de zeer humoristische aankondigingen maken de ‘Creole Clarinets’ een veelgevraagde band op grote Jazzfestivals in heel Europa (Duitsland, Zwitserland, Nederland, België, Noorwegen en Italië).

 

De verdere bezetting is: Karel Algoed (B – Bas), Frederik van den Berghe (B – Drums) en Harry Kanters (NL – Piano).